Retur & Reklamation
Hur gör jag för att returnera min vara?

För att returnera din vara, kontakta kundsupport på 031-755 46 10 för att få hjälp med returhanteringen.
Ge utförliga kommentarer och beskrivningar på vad som föranleder returansökan. Efter erhållet returnummer skickas varan till:

Dataplus System AB
Att: RMA#
Spinnerivägen 1
448 50 Tollered

OBS! Returnummer skall bifogas i paketet.
Vi accepterar endast företagspaket och kommer EJ hämta ut paket som skickas med annat fraktsätt och din vara kommer returneras
från utlämningsställe till avsändaradressen.

I det fall ångerrätten önskas nyttjas är du som kund ansvarig för kostnader och kvalitet i och med returen. Varan bör förpackas väl i originalförpackning eller i annan för produkten lämplig förpackning, samt väl förpackade i av posten godkänt ytteremballage (exempelvis brun wellpappkartong). Varor som levererats på pall (LCD-TV, Plasma-TV och liknande) måste, om de returneras, lastas på pall för att undvika att varan skadas under transporten. Eventuella transportskador till följd av bristfällig förpackning debiteras dig som kund.

Innan du sänder in din returförfrågan

Vänligen ta hänsyn till följande. Det har inte gått mer än 14 dagar sedan du mottog din order och att du handlat som konsument (ångerrätten gäller inte näringsidkare).

Du har rätt att undersöka varan i den utsträckning som krävs för att fastställa varans egenskaper eller funktion. Du kan dock bli skyldig att ersätta Dataplus System AB för varans värdeminskning om varan har använts eller hanterats i större utsträckning än vad som varit nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion. Sådant prisavdrag kan uppgå till varans totala pris. Eventuellt prisavdrag fastställs vid undersökning av mottagen retur.

Om du ångrar ditt köp och vill returnera varan, måste du först hämta ut varan och därefter returnera den. Vid outlöst försändelse debiteras en avgift om 495 kr exkl. moms på krediteringen av order.

Vi accepterar endast företagspaket och kommer EJ hämta ut paket som skickas med annat fraktsätt och din vara kommer returneras från utlämningsställe. I de fall en retur görs med annat fraktsätt tar vi ut en avgift för att hämta ut försändelsen på utlämningsställe om 250 kr exkl. moms.

Dataplus System AB har ingen möjlighet att hantera byten av produkter. Observeras att erhållande av returnummer ej är att likställa med godkänd retur.

Vad händer efter att returen mottagits av oss?

Vi kommer undersöka returens skick. Du har som kund rätt att undersöka varan i den utsträckning som krävs för att fastställa varans egenskaper eller funktion. Du kan dock bli skyldig att ersätta Dataplus System AB för varans värdeminskning om varan har använts eller hanterats i större utsträckning än vad som varit nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion. Sådant prisavdrag kan uppgå till varans totala pris. Eventuellt prisavdrag fastställs vid denna undersökning av mottagen retur.

Vår kundservice kommer kontakta dig när returen mottagits och undersökts för att sedan kreditera summan du betalat för produkten/produkterna exkl. eventuellt prisavdrag.

Om retur inte godkänns eller om du av någon annan anledning vill ha tillbaka din produkt har du möjlighet att få din vara i retur från oss mot en fraktkostnad på försändelse upp till 3 kg; 100 kr exkl. moms, försändelse upp till 10 kg 200 kr exkl. moms, försändelse över 10 kg 350 kr exkl. moms.

Dataplus System AB tillämpar konsumentlagarna enligt Distansavtalslagen (2005:59) och Konsumentköplagen (1990:932).

Läs mer under Allmänna Försäljningsvillkor om du vill ha ytterligare information.

Vill du veta mer?
Tack för ditt meddelande. Det har skickats.
Ett fel uppstod vid försök att skicka meddelandet. Försök igen senare.