Välkommen till Dataplus
Välkommen till Dataplus

Dataplus har lång erfarenhet och breda kunskaper inom våra verksamhetsområden. Vi har med mer än 25 års verksamhet i IT-branschen verkat i nära samarbete med våra kunder. Vi utarbetar skräddarsydda lösningar åt våra kunder, med den grundläggande målsättningen att skapa långsiktiga och för båda parter givande och lönsamma relationer.

Vi sätter stort värde i att vara tillgängliga för kunder och ge service på ett personligt och engagerat sätt.

Dataplus – We just do IT
Dataplus – We just do IT

Låt oss förvalta och hjälpa er med ert företags IT. Vi kan erbjuda helhetslösningar inom drift, projektledning och support, och på så sätt se till att ni sparar både tid och pengar samt den frustration som uppstår när saker inte fungerar som man vill.

 • Vår affärsidé är att arbeta med IT-lösningar och kundanpassade driftmiljöer till små och medelstora företag.
 • Vi är ett IT företag där kvalitet är viktigare än kvantitet.
 • Vår målsättning är att du som kund ska känna en trygghet i din arbetsmiljö och det är dina behov som skall styra det vi levererar till dig.
 • Vi ska öka lönsamheten för våra kunder
 • Vår värdegrund på Dataplus grundar sig i våra kunders behov och där vårt primära syfte är att underlätta för företags behov inom IT
 • Dataplus vill jobba med våra kunder som om vi vore samma företag
 • Vi ska erbjuda varor och tjänster med fantasi och avsikt att alltid prioritera Era intressen och önskemål
 • Dataplus ska fokusera på det vi kan – det andra kan bättre hjälper vi er med att få till rätt kontakter och lösningar

Dataplus väljer leverantörer och produkter utifrån Era behov, krav på funktion och med prisnivå som motsvarar Era förväntningar. Vi ska ha 100-procent fokus på långvariga kundrelationer med närhet till kunden och flexibilitet i hur vi arbetar för att uppfylla alla våra kunders intressen och behov

Med över 25 års erfarenhet i IT-branschen har vi lärt oss hur vi genom relativt små medel kan optimera, effektivisera och automatisera stora delar er IT-infrastruktur.

 • Vi har utfört 1000- tals IT-relaterade konsultuppdrag sedan företaget startade verksamheten 1991. Vi är snabba, lyhörda och tillmötesgående.
 • Dataplus är en komplett partner för alla Era IT-funktioner inom företaget. Våra produkter, tjänster och vår kompetens spänner sig från de allra enklaste till de mycket avancerade lösningarna.
 • Allt vi åtar oss skall göras med kvalitet. Det gäller allt från systemtillgänglighet till en bra och nära relation med kunden.
 • Vårt arbetssätt och våra tjänster präglas av dynamik och effektivitet. Vi har ingen stor och trög organisation så därför blir beslutsvägarna korta och det blir kostnadseffektivt för våra kunder.
 • Vi ökar ert företags lönsamhet, har mycket lång erfarenhet. Vi har hjälpt kunder med teknik och IT kompetens i 25 år.
Våra verksamhetsområden
Verksamhetsområden

Dataplus hjälper till med allt från traditionell hosting, molntjänster och webbhotell – till kompletta arbetsplatser med hårdvara, erforderlig mjukvara och drift samt avancerade VPN-lösningar och Serverinfrastruktur.

Det kan verka enkelt att tex välja dator, skrivare, mjukvaror och licenser men faktum är att det är många saker att tänka på för att det ska bli rätt, vi hjälper er att hitta rätt.

En förutsättning för att kunna vara Er IT-partner fullt ut är att vi kan hård- och mjukvara. Eftersom alla delar måste fungera ihop för att det ska bli bra, levererar vi i princip alla delar till din IT-miljö, allt från skrivare och klienter till server och lagring.

Microsoft Exchange är marknadsledande och standard e-post plattform för företag över hela världen. Till skillnad från enklare mailservrar får ni med Exchange tillgång till en rad funktioner som underlättar företagets kommunikation både internt och externt, och med hög tillförlitlighet. Fördelen med att använda Exchange som e-postlösning är den breda och relativt lättillgängliga kompetens som finns, då det är lätt att få tag i kunnigt folk.

Exempel på funktioner i Microsoft Exchange
 • E-post synkronisering på flera enheter, där du kommer åt all dina mejl samtidigt på flera platser – t.ex. i mobilen, surfplattan och på datorn.
 • Delade kalendrar mellan medarbetare vilket gör att kollegor kan se delar av varandras kalendrar och göra mötesbokningar på ett flexibelt sätt.
 • Delade adressböcker internt så att alla medarbetare kommer åt kontaktuppgifter, och ingen viktig information riskerar att försvinna.
 • Webbmail (OWA) där du enkelt kommer åt din e-postlåda, kalender och kontaktlista via ett Internetfönster från vilken internet-ansluten dator som helst.Dataplus erbjuder traditionell hostad Exchange, vilket innebär att alla e-postkonton, kalendrar och adressböcker lagras på våra tillförlitliga servrar. Backup tas dagligen på våra servrar för att säkerställa driften. Det enda som behöver göras för att ni ska komma igång är att ändra några enkla inställningar i ert mejlprogram som vi självklart hjälper till med.

I en problemfri värld så finns inga sega släpande datorer, hemska virus som förstör dina filer, eller skrivare som inte skriver ut fastän man klickat på skriv-ut-knappen. I den världen behövs ingen IT-support för allt fungerar ju helt smärtfritt. Även om vi skulle vilja att allt fungerade perfekt så kommer förr eller senare denna typ av problem att uppstå och det är där som vi gärna hjälper till. Varje gång vi felsöker och hittar ett problem så lär vi oss till nästa gång. Efter mer än 25 års erfarenhet av felsökning kan man snabbt förstå att vi har blivit lite av proffs på att identifiera problem och lösa dom. Till skillnad från andra IT-företag kan vi oftast hjälpa dig mycket snabbt då vi förstår vilka kritiska problem som måste prioriteras. Vi vet nämligen hur viktigt det är för dig att allt fungerar som det ska.

Vi erbjuder två olika support-lösningar
 • Fjärrhjälp via ett Internet-program som gör att vi kommer åt din dators skärm och kan styra den från vår. Detta är det snabbaste sättet att identifiera problem
 • Support på plats där vi kommer till er och felsöker. Detta är ibland nödvändigt då hårdvara som t.ex. bredband, hårddisk eller nätverket inte fungerar.

Med support- och serviceavtal genom oss på Dataplus är ert företag ett steg närmare den problemfria världen, då vi kan identifiera potentiella problem innan de uppstår och snabbt rätta till många av de fel innan de kostar ert företag både onödig tid och pengar.

Inget uppdrag är för litet eller för stort för oss. Vi har idag både små företagskunder, med enbart en anställd, större företag med flertal kontor och filialer. Våra värdegrunder för konsultverksamheten bygger i sin helhet på ett ni som kund alltid är i fokus.

Effektiv IT bidrar till högre lönsamhet. I takt med ett företags effektivisering och beroendet av data, är en fungerande IT-infrastruktur otroligt viktigt. Det vet vi på Dataplus och med över 25 års erfarenheter av IT, servrar och nätverk har vi kompetens inom det mesta som rör ett företags IT. Med lång erfarenhet och bred kunskap inom allt från brandväggar och nätverk, storage- och virtualiseringslösning till klientsupport kan vi tillhandahålla en helhetslösning. Är Ni i behov av IT-personal vissa fasta dagar , behöver extra resurser under vissa perioder eller behöver expertkunskap i IT-relaterade projekt så matchar vi alltid den tekniker som passar bäst utifrån era önskemål, både på kompetensnivå och personligt plan.

Dataplus kan erbjuda tjänster som
 • Drift av servrar och nätverk
 • Installation av programvaror
 • Projektledning med förslag på optimering och effektivisering
 • Support på plats eller via fjärrhjälp

Vi skapar säkra, pålitliga och kostnadseffektiva nätverk för alla ändamål. På det sättet kommer er datortrafik, övervakningskameror, nätverkslagring gå snabbare och effektivare vilket minskar krångel och frustration.

Med vår erfarenhet kan vi identifiera problem i nätverk och föreslå samt genomför optimeringar och förbättringar. Vi tar hand om ert nätverk, från kablage till klienter, datorer och servrar. För att lätt avhjälpa framtida fel hjälper vi till med dokumentation av ditt nätverk; topologi, översikter, kablage samt mätningar med dokumentation på varje. Detta är mycket värdefullt för dig som vill ha koll på din infrastruktur och ryggmärgen i ditt företag.

I takt med att företagets datahantering växer, ökar också kraven på tillgängligheten och vikten av att datafilerna inte försvinner. För många företag skulle det innebära en katastrof om dokument, bilder och databaser skulle försvinna. Denna situation kan elimineras genom att göra regelbunden backup.

 • När gjorde ert företag backup senast?
 • Hur vet du om backuppen blev riktigt genomförd?
 • Vad händer vid eventuell stöld eller brand på ert företag?

Ett av våra större områden inom IT-tjänster är just backup. Till skillnad från andra backupsystem som görs lokalt på datorn eller i företagets egna nätverk, erbjuder vi en extern backup-lösning där alla filer kopieras automatiskt via en säker anslutning till våra servrar och sparas i externa datahallar. Våra servrar gör i sin tur egna backuper på sig själva och på så sätt finns alltid minst en extra uppsättning av ert företags filer någon annanstans i molnet. Ni kan själva välja att kryptera er backup så att ingen mer än ni som har krypteringsnyckeln kan öppna dokumenten eller komma åt känslig data.

Online Backup av all typ av data
 • Dokument (textfiler, Excel, bilder etc.)
 • Datorinställningar (för snabbare återställning om en dator kraschar)
 • Databaser (MySQL, MSSql, Oracle)
 • Microsoft Outlook
 • Exchange Mailservrar

Det enda som behöver göras för att komma igång, är att installera ett litet program på alla de enheter och datorer som ni vill ta backup på. Programmet kan sedan ställas in för vilka filer och hur ofta som backup ska tas. Vid varje backuptillfälle får du även en rapport via mejl över om backupen lyckades, för att säkerställa att allt fungerar som det ska.

För att kunder ska komma åt er hemsida krävs att alla hemsidans filer och databas ligger på en server. Om antalet besökare till hemsidan är begränsat, eller om ingen avancerad tredjeparts-lösning är implementerad i hemsidan så kan det oftast vara mer lönsamt att placera hemsidan på ett så kallat webbhotell. Skillnaden mellan att ha en egen server och placera hemsidans filer på en gemensam server är att flera företag kollektivt delar på utrymmet i servern och kapaciteten utnyttjas i högre grad än om enbart ett företag hade utnyttjad platsen. På detta sätt blir ett webbhotell oftast betydligt billigare än att hosta en egen server.

I våra webbhotells-paket ingår hårddiskutrymme för hemsidans filer, databaser som hemsidan använder sig av (t.ex. system som WordPress, Joomla, Drupal), och även e-posthantering i form av e-postkonton, alias och vidarebefordringar.

Ett urval av webbtjänster vi erbjuder
 • Webbutrymme för filer (allt från 1 GB upp till flera hundra om så behövs)
 • Databashantering (MySQL, MS SQL, Oracle med flera)
 • Windows eller Linux beroende på vilket språk som hemsidan är programmerad för
 • Domänregistrering och DNS-hantering för t.ex. underdomäner
 • FTP-konton för uppladdning av filer från din dator till servern
 • Diskutrymme och hantering av e-postkonton

Har ni en snabb & fungerande hemsida?

Förmodligen har du fått frågan ”Har ni någon hemsida?”, eller kanske ”Er hemsida fungerade inte så bra i min mobil”.

För att ett företag ska lyckas med sin synlighet och marknadsföring på Internet krävs idag inte bara en hemsida; den måste fungera på samtliga
datorer, se bra ut i mobiler och surfplattor, och dessutom vara sökmotoroptimerad så att Google och andra sökmotorer kan indexera sidans texter.
Till skillnad från början av 2000-talet är det idag betydligt fler faktorer att ta hänsyn till. Om sidan inte syns på google så väljer potentiella kunder
andra konkurrenter istället. Om sidan inte ser så bra ut i mobilen ger det ett sämre intryck och om sidan dessutom är långsam med långa
laddningstider kan hemsidan snarare stjälpa än hjälpa.

Dataplus erbjuder med våra samarbetspartners design av moderna och snabba hemsidor till ett marknadsmässigt lågt pris. Vi är en
helhetsleverantör av hemsidor, där vi ger förslag och tar fram en hemsida efter just ert behov. Vi hjälper gärna till med texter och bilder, och när allt
är klart kan vi även ansvara för att den syns utåt på vårt egna webbhotell.

Vi kan vi erbjuda web design med bl a
 • Senaste programmeringstekniken inom webb (HTML5 + CSS3)
 • Responsive Design, vilket betyder mobilanpassning av hemsidan så den ser bra ut även i mobiler och surfplattor.
 • Dynamiskt innehåll där ni själva får åtkomst att ändra texter och bilder från en kontrollpanel
 • SEO – sökmotoroptimering av innehåll så att ni kommer högre på Google och Bing
 • Hjälp med texter och bilder om ni inte redan har detta.
 • Besökarstatisk och analys

Vi vet hur viktigt en hemsida är för att hitta nya kunder och med den vetskapen i bakhuvudet när vi producerar er hemsida, får ert företag en IT-
partner som tänker ett steg längre och tar ansvar för att er hemsida verkligen fungerar optimalt. Vi vet av erfarenhet att om det går bra för våra
kunder – så går det bra för oss.

Ett urval av våra kunder