Nu har det kommit ytterligare en nyhet om personliga lösenord som lagts ut på nätet helt öppet. Riskerna med att lösenord läcker och får spridning är en av anledningarna till att vi utvecklat Windows Hello med biometrisk inloggning. Här är du och din kropp ditt nya lösenord. Med Windows Hello loggar du in med ditt ansikte eller ditt fingeravtryck. Du får alltså säkerhet i företagsklass utan att behöva komma ihåg eller ange ett lösenord. Idag kan du använda Windows Hello i Surface Pro 4 och flera andra moderna datorer med Windows 10. Windows Hello är ett exempel på inbyggd säkerhetsteknologi i Windows 10 som allt fler datortillverkare nu erbjuder marknaden.

Om du i dagsläget inte har Windows Hello så har vi listat några bra tips att tänka på när du ska välja lösenord:

  • Först och främst, använd inte samma lösenord överallt. Om någon obehörig kommer åt ditt användarnamn och lösenord i en databas med låg säkerhet, kan de då inte använda lösenordet för att komma åt din information på andra, säkrare webbplatser.
  • Ditt lösenord bör innehålla siffror, bokstäver, skiljetecken och specialtecken.
  • Helst ska det bestå av åtta eller fler tecken.
  • Byt ditt lösenord ofta. Ställ in en påminnelse till dig själv att byta lösenord för exempelvis din epost var tredje månad.
  • Ju större variation av tecken desto bättre. Blanda därför stora och små bokstäver, siffror, skiljetecken och specialtecken
  • Använd hela tangentbordet. Använd inte bara de bokstäver och tecken som är vanligast.