Microsoft presenterar en uppsättning nya produkter och tjänster tillsammans med en ny Windowsupplevelse – Windows 10 S – med skola och utbildning i fokus. Inom satsningen tillkommer nya funktioner i Microsoft Teams, nya funktioner i Minecraft och en satsning på Mixed Reality inom lärande. Microsoft presenterar, tillsammans med flera partnertillverkare, en mängd olika Windows 10 S-datorer som riktar sig till elever inom grundskola och gymnasium samt en ny Surface-enhet, Surface Laptop, för elever inom högskola och universitet.

Microsoft presenterar Windows 10 S

Windows 10s

 

Windows 10 S är en ny Windows-upplevelse med säkerhet och prestanda i fokus. Med Windows 10 S laddar lärare och elever ner program från Windows Store, där de först har säkerhetkontrollerats och sedan körs lokalt i en säker miljö, för att garantera att programmet inte påverkar enhetens prestanda. För användarna innebär detta kortast möjliga uppstartstider utan onödiga fördröjningar.

Med Windows 10 S har lärare och elever tillgång till sina favoritprogram, som den kompletta versionen av Office 365, och verktyg för lärande och bedömning, interaktiva whiteboards med mera.
Microsoft Edge i Windows 10 S gör det enklare än någonsin för elever att organisera sina studier och hantera sina skolprojekt. Med stöd för Windows Ink i Microsoft Edge kan eleverna skriva anteckningar direkt på en webbsida och dela den med sina klasskamrater.
Målet med Windows 10 S är att driva utvecklingen tillsammans med Microsofts partners. Acer, ASUS, Dell, Fujitsu, HP, Samsung och Toshiba, erbjuder redan idag en mängd Windows 10-datorer för utbildning. Under de kommande månaderna kommer dessa partners även att erbjuda en rad Windows 10 S-enheter; från kraftfulla och prisvärda enheter med pekskärm till enheter inom premiumsegmentet.