Microsoft Teams är ett nytt chattbaserat verktyg för Office 365 som samlar personer, diskussioner, innehåll och verktyg på en och samma plats. På så sätt kan du samarbeta enklare och effektivare.

Microsoft Teams lanseras under första kvartalet 2017. Men redan idag släpps Microsoft Teams som en förhandsversion för kunder som använder Office 365 Enterprise.

Idag ser vi nya möjligheter för hur arbetsgrupper kan arbeta enklare och effektivare tillsammans. Genom att integrera Microsoft Teams i Office 365 ger vi dig möjligheten att samarbeta på dina villkor, baserat på uppgiften du som team behöver lösa – Daniel Siberg, Affärsområdeschef för Office

Microsoft Teams är uppbyggt runt fyra huvudområden;

  • Chattfunktionen låter arbetsgruppen diskutera och utbyta erfarenheter med varandra. Givetvis transparent så att alla kollegor kan ta del av diskussionerna, men med möjlighet att starta privata diskussioner. Det finns även möjlighet till chatt via röst och video.
  • Hubb för samarbete som samlar Word, Excel, PowerPoint, SharePoint, OneNote, Planner, Power BI och Delve på ett och samma ställe. Microsoft Graph är hubbens intelligenta nav som hjälper dig hitta och dela det materialet som är intressant just för tillfället.
  • Skräddarsy gruppens arbetshubb via inställningar som låter dig koppla relevanta dokument och molntjänster till en specifik arbetsgrupp. Det finns även stöd för öppna API, som t.ex. låter dig koppla in ett Twitter-flöde till arbetshubben.
  • Säkerhet är en utgångspunkt för Microsoft Teams. All data krypteras och följer samma säkerhetsriktlinjer som vi redan arbetar med för Office 365.

Vill du läsa mer om Microsoft Teams eller se presskonferensen så kan du göra det här.